2012/08/02

För mina barn

valde jag att förlänga ledigheten tom årsskiftet, för att vi ska prova dagis i lugn och ro, för att få saker och ting att falla på plats, för att finna lugnet igen och för att finna balans...

Mina barn kommer först. Jag älskar de över allt annat och kan inte med rent samvete vara från de heltid och mer därtill, för en tid.

Jag söker arbeten som går att sköta hemifrån men även kvällsarbeten, så får vi se vad det ger.

1 kommentar:

Elin sa...

Hej Lisa,

Det här med förskola och lämna sina barn där är ju såå individuellt. Många ggr är det föräldern som har jobbigast vilket i sin tur påverkar barnen,då de läser av förälderns känslor hur enkelt som helst. De känner av hur t.ex du känner och liksom påverkas.
Nä små barn förstår inte alla ggr varför mamman går och är borta för dem såå länge. 5 min & en timme är en oändlighet för de små. Barnen behöver sina föräldrar,sin trygghet mer än ngt annat.

Kan man vara hemma länge och har råd så tycker jag det är toppen!!
MEN det kommer till en viss punkt då barnen behöver få leka och utforska och utvecklas tillsammans med andra barn och jämnåriga barn. De behöver den sociala biten på förskolan likväl som det sociala,trygga därhemma.
Sen tror jag,min erfarenhet och enligt många jag jobbar m som har flera års erfarenhet inom förskolan,att snabb och mer intensiv inskolning på förskolan är ngt som funkar riktigt bra,kanske på bästa vis för barnen och föräldrarna. Drar man ut på tiden,lär sig barnen inte riktigt komma in i rutinerna,då väntar de liksom på att vilja fara hem och möjligheten att försöka trivas utan mamman/pappan liksom skjuts fram. Det är inte lätt som mamma att se sitt barn vara ledset å gråta i en främmande vuxens famn...

Men med tiden kommer dina töser förhoppningsvis stormtrivas och det kommer en dag då de inte vill hem,vill stanna kvar....för att i nästa stund inte alls vilja stanna kvar vissa mornar...Det går upp och ner. Men till slut när jobb blir en viktig del i familjen..så är det ju ändå tur att förskolan finns där. Jag tycker förskolan är ngt som är bra för barnen. Det är ftån förskolan grunden sätts för ett livslångt lustfyllt lärande...Men i vissa fall trivs inte en del barn på förskolan alls...Sen hur svårt det än är,så tror jag man måste lära sig skilja på sina känslor och barnens känslor...

Det är inte lätt att börja skola in...Men tänk så fantastiskt skoj barnen kommer få tills med andra barn varje dag....

Du fixar det här med inskolningen....å jag tror iaf er äldsta tös verkar behöva & vilja vara m andra barn när hon själv säger att hon vill leka m kompisar osv..
.& mina kids är mammiga som få men vill inget hellre än leka m kompisar. Sen vet de att "mamma finns alltid där"...

Kramar på dig/er!! /Elin