2012/11/12

Planering A och O.

packade lite av varje i klädväg för dagen...nu börjar regntunga snölappar falla utanför fönstret. Dags att ta ett beslut mer mot vardagen...vi har ju snart jul och nytt år framför oss...frågor besvaras med fler frågor som sen ger svar...

Tanken är att endast behöva förskola 15 timmar i veckan för en överskådlig framtid. Jag tror inte på att ha barnen på förskola 40+ timmar och hade om ekonomin tillät just nu, helst varit hemma och bara umgåtts med andra barn på lektimmar etc. Men senaste tiden är jag glad att både liten och stor trivs på förskolan i den lilla barngruppen och timmarna är alldeles tillräckliga, för de får det bästa av två världar. Barnen i närheten befinner sig ändå nästan alla på förskolan dagtid, så det blir inte lätt att träffa nya kompisar medan vi är ute.
Visst trivs de riktigt bra hemma och vi har aldrig tråkigt utan hittar alltid på en massa skoj tillsammans.
Just nu blir det mycket bakning och pusslande och givetvis bus med katterna då vi har nio ett tag till i huset. Många turer ute, promenader och upptäcksfärder.

Jag är tacksam över att barnen får växa upp nära djur och får erfarenheten av små kattungar, omvårdnad och den kärlek och närhet husdjur behöver för att utveckla deras underbara personligheter.

Nu dags att skrida till verket, ringa ett arbete, maila ett annat om förslag som får bollas innan samtal. Sen skicka in fler studiepapper och dagen kommer innebära en lång lista till Tradera.

Det är så skönt med vår vinterrensning.

Farsdag firade vi med en lugn söndag. Vi regnade praktiskt taget inne hela dagen, men hann med att baka muffins och ett långbad. Vi hade tänkt åka till våra föräldrar, men inget ont som inte har något gott med sig. För första gången på väldigt länge, hade vi ett ordentligt samtal kring vardagen och jag tror och hoppas att vi klarar allt tillsammans.

Inga kommentarer: