2009/08/27

Höstrensning och bättre flyt i vardagen


Nu har jag vinkat farväl till lillbilen i början av förra veckan *snyft*

Sen igår var det dags för gammel tvättmaskinen att åka iväg och nu väntar vi på att få iväg en cykel och sen ska jag köpa en ny cykel till våren.
Det känns skönt att få bort lite som inte används. Vi har också börjat städa garaget.

Sen hade vi besök av Jessica och Hugo förra veckan i onsdags. Nu har de båda växt mer och de uppmärksammade varandra mer. När den ena var ledsen, funderade den andra och båda pratade på och log. När de stod nära varandra höll de hand en kort sväng. Det såg så sött ut.

I förrgår var gubbens syster hit och hjälpte oss att få upp takstegen nära skorstenen till kaminen, för imorgon är det sotning på gång. Sen ska vi åka mot Haparanda och handla lite efteråt.

Idag har vi börjat få lite mer matrutiner. Började med frukost vid 7, sen somnade gumman om, långvila till 11. Efter det var det dags för gröt och sen mys i soffan, följt av bus, mat vid 14. Då åt vi alla havregrynsgröt. Sen en massa bus igen, majs och potatispure vid 16, bus och mat igen. Som avslut nu ikväll, dusch för att få bort skorvmedel som hon haft i hårbotten i eftermiddag, mat och nu har hon precis somnat i sängen. Ett par kvällar har hon varit uppe till 22, men annars somnar hon oftast numera vid 19 20-tiden, för annars blir hon så övertrött.

Just ja. I slutet av förra veckan gjorde pmshumöret entré, men bara en förvarning, som det gjort senaste månaderna. Ska ta upp det med barnmorskan när vi åker dit på måndag för vaccinationen *gulp*.

Vi har planerat sedan en tid att träffas gamla adoptionsgänget också, men det blir framskjutet till närmare vintern för nu backade ett par stycken och en kvinna är nere i Liberia för att hämta hem barnen genom anhörigadoption. Det ska bli roligt att träffas och jag hoppas att fler och fler nu får besked snart!

Nä, dags för lite annat pyssel här hemma.

Inga kommentarer: