2009/11/20

Tandagnisslan, oro och hundtankar

I söndags tittade Theas tredje tand fram när hon åt morgongröten. Hon sov ändå bra och var ganska lugn under dagen. Vi provade göra tonfiskgratäng och brocollipuré som gick ner ganska bra. Annars blev dagen lugn med vila och tv och så har det väl fortsatt ändå under veckan.
Kvällarna har varit långa, fyllda av rastlös energi, envis gumma och ett närhetsbehov som slår allt, så hon har gjort allt för att förneka trötthet och längtan till sömn. Kvällarna har sträckt sig allt från 22 till efter midnatt, men sen har natten gått bra. Hon drömmer mer och vaknar till åtminstone en gång per natt.
I förrgår vände allt och hon vaknade tre gånger under natten, mat, närhet, blöja, you name it, så det märks att hon är i separationsfasen. Går jag iväg för länge så blir det ramaskri i huset.
Igår kväll började hon blöda från munnen och när vi undersökte närmare så såg vi att det blivit en spricka i tandköttet, så nu har hon sina två framtänder på gång.

Idag är det trötta miner, lite bus, men trött... så ska se om hon vill vila snart....
Kommer på mig själv med att det här blir nästan en ren bebisblogg, som jag inte tyckt om själv att läsa.... men just nu, kretsar allt kring hemmet. I april kommer mer hända, då jag eventuellt börjar jobba igen. Tillbaka lite till vardagen. Hoppas det kommer förändringar där också. Ska bli skönt att börja med 75% iaf.

Märkte igår kväll att Thea är på väg att få mer tänder....alla på en gång känns det som. Framtänderna spricker snart fram. En sidotand syns och sen är det ytterligare två på gång, så totalt fem på överkäken kommer synas inom kort. De två som kommit fram i nederkäken ser så roliga ut när hon ler :).

Det snöar för fullt utanför fönstret, men är ganska varmt ut. Månne om den stannar denna gång?
Senaste funderingen....ska vi skaffa hund? Pappa skickade en länk från Blocket och själv har jag suttit och fönstershoppat lite senaste tiden igen. Nu när dagis här hemma kommer stänga innan hösten 2010, så pratar vi än mer om flytt och då om vi kommer närmare jobbet, så kanske vår familj blir alldeles komplett.
Två vuxna, ett barn, fyra katter och en hund ?!!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Du har väl nog med Thea och fyra katter!
Men detta med flytt närmare jobbet låter inte dåligt (glesbygden utarmas mer och mer allt dras in tyvärr!)
Okki står bland sina pokaler nu tills vi kan gräva ner henne vid de andra hundarna.
Älskar er alla!
Både ni tvåbenta och katterna!
Kram!
mamma

Mamma sa...

Stakars lilla Thea nu får hon mjölktänder och om bara en kort tid ska hon byta ut dem mot permanenta tänder samt visdomständer men det är tyvärr det alla måste gå igenom.
Kul att hon börjar att dra sej upp till stående då är det nära att hon går det går bara på en sekund när de kommer på det.
Synd att jag missade er namnsdag men bättre sent än aldrig! Grattis i efterskott till er båda på Elisabet dagen!
Kram!
Mamma