2010/01/31

10 månader

Igår blev gumman 10 månader. Tänk snart ett år. Ett år sen hon kom till världen. En ganska omtumlande start men väl hemma kändes det bättre och bättre.

Mamma och pappa var förbi på besök och hade mig sig en jättefin tunika och ett par jeans till gumman, så har hon att växa i. Hon var ordentligt på gasen och busade trots att hon bara vilat drygt en timme innan. Men när de hade åkt vid 15-tiden så fick hon en banan och sen satt vi i soffan och hon somnade hos pappa och fortsatte sova vidare i tre timmar. När hon vaknade vid 19-tiden ställde hon sig upp i sängen och ropade på oss. Så ett riktigt framsteg på hennes dag. Kvällen blev ganska lång och hon somnade en stund innan midnatt. Jag var helt färdig efter för långa nätter och pratade lite på msn och spelade. En stund senare satt jag ändå kvar i soffan och funderade. 

I eftermiddag har jag städat hela nedervåningen och gumman har följt efter. Först kröp hon efter dammsugaren och sen använde hon den som stöd och ställde sig upp. Hurra för henne!
Nu fortsätter kvällen här. Gumman har bara vilat två korta pass och precis fått i sig kvällsgröten. Köpte Enagos Äppelgröt och även Banangröt så får hon fullkorn på morgonen istället så det är mindre risk för bubbel och nu sover hon faktiskt bättre och gnyr bara till smått ett par gånger när hon krånglar med täcket eller kudden.

Dags att gå. Ta hand om varandra. Ett citat följer nedan som stämmer bra överrens med mina tankebanor de senaste dagarna.

It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure, to embrace the new. But there is no real security in what is no longer meaningful. There is more security in the adventurous and exciting, for in movement there is life, and in change there is power ~ Alan Cohen

Inga kommentarer: